Συνάντηση της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗ.ΠΑ.Μ. στις 6/9/2019

Η Κεντρική Γραμματεία της ΔΗ.ΠΑ.Μ. συναντήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αίθουσα του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Τ.Ε.Ε. στην Αθήνα, με θέμα την συμμετοχή της ΔΗ.ΠΑ.Μ. στις επικείμενες εκλογές του Τ.Ε.Ε. και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Παρόντες ήταν η πλειοψηφία των εκλεγμένων εκπροσώπων της και της Κεντρικής Γραμματείας, νέοι και παλαιοί υποψήφιοι, αλλά και συνάδελφοι Μηχανικοί που στηρίζουν τη δράση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. και της επικεφαλής της, Καθηγήτριας Ε.Μ.Π. και Προέδρου της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε., Τώνιας Μοροπούλου.

Η συνάντηση άρχισε με τις ομιλίες της Τώνιας Μοροπούλου και του Γιώργου Καψάσκη, οι οποίοι έκαναν μια ανασκόπηση για την πολιτική των εκλεγμένων εκπροσώπων της παράταξης στην Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. και στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε.

Με βάση την ανακοίνωση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. για την συμμετοχή της στις εκλογές τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και συμφωνήθηκε η ΔΗ.ΠΑ.Μ. να συνεχίσει την αυτόνομη κάθοδό της στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. για 5η συνεχόμενη φορά, μετά τις εκλογές του 2006, του 2010, του 2013 και του 2016.

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. διευκρίνισε τις θέσεις της, επικύρωσε και ενίσχυσε την πολιτική των εκπροσώπων της και ανέδειξε ως προτεραιότητα στις εκλογές του Νοεμβρίου την αλλαγή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου του Τ.Ε.Ε. μετά από 33 χρόνια συζητήσεων και μάλιστα μετά την τελευταία απόφαση της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. για την άμεση ενίσχυση και διεύρυνση του ρόλου του ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας.

Εντοπίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα των Μηχανικών στην περίοδο της κρίσης και οι μεγάλες προκλήσεις στη νέα αυτή φάση της ανάπτυξης της χώρας, όπου αναγνωρίζεται με προτεραιότητα ο ρόλος του Τ.Ε.Ε. Συζητήθηκε ο ρόλος των Μηχανικών στον σχεδιασμό της αειφόρου ανάπτυξης, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, μητρώα Μελετητών και Κατασκευαστών, θέματα Τεχνικής Παιδείας και νέων Ειδικοτήτων, κ.α.

Άρχισε η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της παράταξης με δήλωση πολλών νέων υποψηφιοτήτων. Υπεύθυνος ορίστηκε ο Γραμματέας της ΔΗ.ΠΑ.Μ., Γιώργος Μπουντάς.

Η επόμενη προεκλογική συνάντηση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. συγκαλείται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19.30, στην Αίθουσα της Διοικούσας Επιτροπής, στον όγδοο όροφο, στο κτίριο του Τ.Ε.Ε. στην Αθήνα.

Έκθεση εικόνων