ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Προεκλογική Συνάντηση ΔΗ.ΠΑ.Μ.

Τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, στις 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συνάντηση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. στην Αθήνα,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων T.E.E.  (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος).

Η Εκδήλωση μεταδόθηκε και μέσω livestreaming.

Όσοι θέλησαν να παρέμβουν, συνδέθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου που τους απεστάλη. 

Σκοπός της συγκέντρωσης η γνωριμία , η δικτύωση και η οργάνωση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. στις Εκλογές του Τ.Ε.Ε.

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΠΑ.Μ., κα Τώνια Μοροπούλου παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της και την πρόταση της ΔΗ.ΠA.Μ. και τόνισε ότι η πρόταση αυτή αφορά στη διαμόρφωση ενός κοινού και σύγχρονου  προγράμματος δράσης, ώστε να ενισχυθεί η ενότητα, η συλλογικότητα και το κύρος του Τ.Ε.Ε. με στοχευμένες προτάσεις σε όλους τους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης με καινοτομία, με σύγχρονη υψηλή τεχνογνωσία, για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, και με τις απαραίτητες αλλαγές του Θεσμικού Πλαισίου που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη νέων ρόλων και Υπηρεσιών και την απασχόληση των Μηχανικών σε όλα τα μέτωπα της ανάπτυξης.

Η υποψηφιότητα της ΔΗ.ΠΑ.Μ. αποσκοπεί στη διαμόρφωση δράσεων με βασικούς πυλώνες την Παιδεία, την Έρευνα, την Καινοτομία  και  τη Διασφάλιση του Επαγγέλματος. Σκοπός της είναι να διευρυνθεί ο ρόλος του ΤΕΕ στην κοινωνία, πέρα από τον παραδοσιακό που είχε έως σήμερα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις με ταυτόχρονη θέσπιση αυστηρών κριτηρίων για τη διασφάλιση του επαγγέλματος του Μηχανικού και των επιπέδων ευθύνης του. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και η ανάληψη ήδη από το Τ.Ε.Ε. του ρόλου υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων επιστημονικής υποστήριξης της ανάπτυξης, καθώς και η προϊούσα εξωστρεφής δραστηριότητά του και ο προσανατολισμός της και προς τη διεθνή επιστημονική κοινότητα (Έκδοση Διεθνούς Περιοδικού, Διεθνή Συνέδρια κ.α.)

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. σέβεται τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις των μηχανικών. Επικεντρώνει όμως τη δράση της στη σύνθεση που μπορεί να γίνει με τη δύναμη της επιστήμης της διεπιστημονικότητας και της δυναμικής του επαγγέλματος, όπου και διακρίνονται τα μέλη της:  από το εργοτάξιο μέχρι το Πολυτεχνείο, από την έρευνα και την καινοτομία μέχρι τη βιομηχανική, κατασκευαστική και την τεχνική ανάπτυξη, την εφαρμογή, τη δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και σε όλα τα μέτωπα της κοινωνικής συμμετοχής.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των υποψηφίων

https://www.youtube.com/watch?v=KLoyQKi3QPQ

Ακολούθως με Πρόσκληση του υποψήφιου Μάριου Μαντζούκη, ιδιοκτήτη του Barley Cargo, οι παρευρισκόμενοι έκλεισαν την Εκδήλωση με ένα ποτό.