Προεκλογική Συνάντηση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. στην Αθήνα

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. κατέθεσε πλήρες ψηφοδέλτιο στην Κεντρική Αντιπροσωπεία, στα Περιφερειακά Τμήματα και στις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικοτήτων, καθώς και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αθήνας και στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ώστε να  συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές του Τ.Ε.Ε., την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

Το ψηφοδέλτιο θα δημοσιοποιηθεί την Τρίτη 26.03.2024, μετά την κατακύρωσή του από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, στην προγραμματισμένη Ειδική Συνεδρίαση για την Ανακήρυξη των υποψηφίων για τα κεντρικά Όργανα του ΤΕΕ.

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, στις 6.00 το απόγευμα, σας καλούμε στην προεκλογική συνάντηση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. στην Αθήνα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων T.E.E.  (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος)

Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω livestreaming, (https://youtube.com/live/KLoyQKi3QPQ)

Όσοι θέλουν να συνδεθούν αυστηρά για να παρέμβουν θα μπορούν μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου που παρατίθεται:
https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=m614134c4bb183dace464765c1be454bd

Σκοπός της συγκέντρωσης, η γνωριμία , η δικτύωση και η οργάνωση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. στις Εκλογές του Τ.Ε.Ε.

Η πρόταση της ΔΗ.ΠA.Μ. αφορά στη διαμόρφωση ενός κοινού και σύγχρονου  προγράμματος δράσης, ώστε να ενισχυθεί η ενότητα, η συλλογικότητα και το κύρος του Τ.Ε.Ε. με στοχευμένες προτάσεις, σε όλους τους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης με καινοτομία, με σύγχρονη υψηλή τεχνογνωσία, για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση και με τις απαραίτητες αλλαγές του Θεσμικού Πλαισίου που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη νέων ρόλων και Υπηρεσιών και την απασχόληση των Μηχανικών σε όλα τα μέτωπα της ανάπτυξης.

Η υποψηφιότητα της ΔΗ.ΠΑ.Μ. αποσκοπεί στη διαμόρφωση δράσεων με βασικούς πυλώνες την Παιδεία, την Έρευνα, την Καινοτομία  και  τη Διασφάλιση του Επαγγέλματος. Σκοπός της είναι να διευρυνθεί ο ρόλος του ΤΕΕ στην κοινωνία, πέρα από τον παραδοσιακό που είχε έως σήμερα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις με ταυτόχρονη θέσπιση αυστηρών κριτηρίων για τη διασφάλιση του επαγγέλματος του Μηχανικού και των επιπέδων ευθύνης του. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και η ανάληψη ήδη από το Τ.Ε.Ε. του ρόλου υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων επιστημονικής υποστήριξης της ανάπτυξης, καθώς και η προϊούσα εξωστρεφής δραστηριότητά του και ο προσανατολισμός της και προς τη διεθνή επιστημονική κοινότητα (Έκδοση Διεθνούς Περιοδικού, Διεθνή Συνέδρια κ.α.)

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. σέβεται τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις των μηχανικών. Επικεντρώνει όμως τη δράση της στη σύνθεση που μπορεί να γίνει με τη δύναμη της επιστήμης της διεπιστημονικότητας και της δυναμικής του επαγγέλματος, όπου και διακρίνονται τα μέλη της:  από το εργοτάξιο μέχρι το Πολυτεχνείο, από την έρευνα και την καινοτομία μέχρι τη βιομηχανική, κατασκευαστική, την τεχνική ανάπτυξη, την εφαρμογή, τη δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και σε όλα τα μέτωπα της κοινωνικής συμμετοχής.

Θα είμαστε όλοι εκεί, οι Μηχανικοί Μπροστά – ψηφίζουν για το Τ.Ε.Ε.,
ψηφίζουν ΔΗ.ΠΑ.Μ.