Η Τώνια Μοροπούλου στην Κεντρική Προεκλογική Συνάντηση της ΔΗΠΑΜ: «Για ένα σύγχρονο ΤΕΕ με κύρος, στην υπηρεσία των Μηχανικών, της κοινωνίας και της ανάπτυξης»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στην Αίθουσα Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε., η Κεντρική Προεκλογική Συνάντηση της Δημοκρατικής Παράταξης Μηχανικών (ΔΗ.ΠΑ.Μ.). Παρόντες ήταν όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της, νέοι και παλαιοί υποψήφιοι, αλλά και πληθώρα Μηχανικών που στηρίζουν τη δράση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. και της επικεφαλής της, Καθηγήτριας Ε.Μ.Π. και Προέδρου της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Τώνιας Μοροπούλου.

Οι εκλογές του Τ.Ε.Ε. θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και όπως τόνισε η Τώνια Μοροπούλου, το ζητούμενο είναι ένα σύγχρονο Τ.Ε.Ε. με κύρος, στην υπηρεσία των Μηχανικών, της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών, ιδρύθηκε το 2006 από τον αείμνηστο Γιάννη Φούρκα και σε αυτά τα 14 χρόνια λειτουργίας της συνέβαλε αποφασιστικά στην αναγνώριση και στην ανάδειξη των θεμάτων της Παιδείας και του επαγγέλματος, στην αναβάθμιση του ρόλου του Τ.Ε.Ε. ως Συμβούλου της Πολιτείας, κυρίως όμως στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Μηχανικών.

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. έχει συμμετάσχει με πλήρη ψηφοδέλτια, στην Κεντρική Αντιπροσωπεία, στα Περιφερειακά Τμήματα και στις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικοτήτων, καθώς και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας και στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από την ίδρυσή της ΔΗ.ΠΑ.Μ. έως σήμερα και θα συμμετάσχει και στις επικείμενες εκλογές του Τ.Ε.Ε. την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Η πρόταση της ΔΗ.ΠA.Μ. αφορά στη διαμόρφωση ενός κοινού και σύγχρονου προγράμματος δράσης, ώστε να ενισχυθεί η ενότητα, η συλλογικότητα και το κύρος του Τ.Ε.Ε. με στοχευμένες προτάσεις, σε όλους τους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης και της καινοτομίας με σύγχρονη υψηλή τεχνογνωσία, με την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και συναφή αλλαγή του Θεσμικού Πλαισίου του Τ.Ε.Ε. που θα επιτρέψει την απασχόληση των Μηχανικών σε όλα τα μέτωπα της ανάπτυξης.

Οι Μηχανικοί μπροστά – ψηφίζουν ΔΗ.ΠΑ.Μ.