Τα αποτελέσματα που πέτυχε η ΔΗ.ΠΑ.Μ. στις εκλογές του ΤΕΕ της 19ης Μαίου. Δήλωση της επικεφαλής Τώνιας Μοροπούλου

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ) στις εκλογές του Τ.Ε.Ε., χθες 19 Μαΐου 2024, αύξησε τη δύναμη της σε σχέση με τις εκλογές του 2019 από 1160 ψήφους σε 1433 δηλαδή κατά 23,53%, ενώ η συμμετοχή των Μηχανικών στις εκλογές αυξήθηκε κατά 8,5%.

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. ανέβηκε από την 8η στην 6η θέση των 17 Παρατάξεων που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία και αυξήθηκε αισθητά από 3,77% (στις Εκλογές του 2019) σε 4,29% (στις Εκλογές του 2024) ήτοι κατά 0,52 pp.

Εκλέγει 7 εκπροσώπους στην Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. από την Κεντρική Αντιπροσωπεία και 5 εκπροσώπους από τις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας: 

  • στους  Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς, ως 3η παράταξη με 312 ψήφους
  • στους  Χημικούς Μηχανικούς, ως 3η παράταξη με 310 ψήφους
  • στους Μηχανικούς Μεταλλείων και Μεταλλουργών, ως 3η παράταξη με 67 ψήφους
  • στους Ναυπηγούς Μηχανικούς, ως 2η παράταξη με 70 ψήφους και 
  • στους Μηχανικούς Ορυκτών Πόρων, ως 4η παράταξη με 24 ψήφους

δηλαδή συνολικά 12 εκπροσώπους.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για την Κεντρική Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω πίνακα:

Η θέση της ΔΗ.ΠΑ.Μ. ακόμα και σε κλασικές ισχυρές ειδικότητες απεδείχθη, από τα αποτελέσματα, ενισχυμένη παρόλο που δεν εξέλεξε εκπροσώπους. Πιο συγκεκριμένα:

  • στους Μηχανολόγους Μηχανικούς, ως 5η παράταξη με 244 ψήφους 
  • στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, ως 5η παράταξη με 239 ψήφους 
  • στους Πολιτικούς Μηχανικούς, ως 7η παράταξη με 521 ψήφους 
  • στους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, ως 8η παράταξη με 309 ψήφους

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η ΔΗ.ΠΑ.Μ. κατετάγη στην 6η θέση με 1.420 ψήφους και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας στην 6η θέση με 635 ψήφους.

Τα αποτελέσματα της εκλογής και της σταυροδοσίας μπορείτε να τα δείτε στο portal  του Τ.Ε.Ε.  https://portal.tee.gr/portal/page/portal/ELECTIONS_2024/e_results

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. θα ανακοινώσει τους εκλεγμένους της αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Πρακτικού αποτελεσμάτων εκλογής υποψηφίων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. 

———————————————————–

Εκ μέρους της ΔΗ.ΠΑ.Μ. και ως επικεφαλής της, θέλω να ευχαριστήσω τους Μηχανικούς, που εκλέγουν σταθερά τη ΔΗ.ΠΑ.Μ. στα 18 χρόνια της λειτουργίας της, μας δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και μας ανεβάζουν στη θέση της προτίμησής τους.

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. θα συνεχίσει τον αγώνα της για την αναβάθμιση του ρόλου της Παιδείας, του Επαγγέλματος του Μηχανικού και της Καινοτομίας στην υπηρεσία της αειφόρου ανάπτυξης και της Ελληνικής Κοινωνίας.

Θα συνεχίσει την πορεία της με διάλογο και συνεργασία για την αναβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου του Τ.Ε.Ε.

Στο σημείο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όλες τις παρατάξεις, με τη σειρά επιτυχίας τους στις εκλογές του Τ.Ε.Ε., για τη συμβολή τους στο θετικό αποτέλεσμα αύξησης της συμμετοχής των μηχανικών στην εκλογική διαδικασία και για την αναγνώριση του ρόλου τους.

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. είναι μία Παράταξη που λειτουργεί συλλογικά και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Υποψηφίους, τα Μέλη και τους Φίλους που αγωνίστηκαν για ένα θετικό αποτέλεσμα και μία δημιουργική προοπτική.

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΠΑ.Μ.

Αντωνία (Τώνια) Μοροπούλου

Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ

Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Με το βλέμμα στο μέλλον
Με τη συναίνεση του Διονύση Ζάχου, ιδρυτικού στελέχους της ΔΗ.ΠΑ.Μ.